Slatko posluženje za tili čas.

Sastojci:

500 g kora za pitu

400 g mlevenih oraha

Dragana Mirković: Izgubila sam 21 kg, ovo može svako!

100 g suvog grožđa

200 g šećera

Za sirup:

400 g šećera

250 ml vode

2 limuna

3 vanilin šećera

Priprema:

Suvo grožđe potopite u vruću vodu i ostavite 10 minuta. U posudi pomešajte mlevene orahe i šećer, pa dodajte proceđeno suvo grožđe i malo rendane kore limuna. Tepsiju nauljite, pa poređajte tri kore i svaku malo nauljite. Premažite tankim slojem fila. Ređajte dok ne utrošite sve sastojke, a završite sa tri kore (uvek svaku poprskate uljem).

Isecite pitu i pecite je u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta. Za to vreme napravite sirup tako što ćete pomešati šećer. vanilin šećer i vodu. Dodajte limun isečen na kolutove i kuvajte nekih 20 minuta. Povremeno promešajte. Gotovu pitu prelijte sirupom i vratite u vrelu rernu da odstoji dok ne upije sirup, nekih 10 minuta.

Autor: Objektiv