Sastojci:
500 g kora za pitu
400 g mlevenih oraha
Dragana Mirković: Izgubila sam 21 kg, ovo može svako!
100 g suvog grožđa
200 g šećera
Za sirup:
400 g šećera
250 ml vode
2 limuna
3 vanilin šećera
Priprema:
Suvo grožđe potopite u vruću vodu i ostavite 10 minuta. U posudi pomešajte mlevene orahe i šećer, pa dodajte proceđeno suvo grožđe i malo rendane kore limuna. Tepsiju nauljite, pa poređajte tri kore i svaku malo nauljite. Premažite tankim slojem fila. Ređajte dok ne utrošite sve sastojke, a završite sa tri kore (uvek svaku poprskate uljem).
Isecite pitu i pecite je u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta. Za to vreme napravite sirup tako što ćete pomešati šećer. vanilin šećer i vodu. Dodajte limun isečen na kolutove i kuvajte nekih 20 minuta. Povremeno promešajte. Gotovu pitu prelijte sirupom i vratite u vrelu rernu da odstoji dok ne upije sirup, nekih 10 minuta.
RECEPT: Domaća PICA sa ivicama punjenim sirom 👩🏻🍳🧀🍕
RECEPT: Domaći sos za batake 👩🏻🍳🍗
RECEPT: Kolač sa rozen koricama 👩🏻🍳🍰
Autor: Objektiv