Ukusna, a brza ideja za ručak
Sastojci:
Belo meso oko 300gr
200-250ml nemasnog jogurta
1 kašičica senfa
malo soli i bibera
1 kašičica kurkume
par semenki korijandera
Priprema:
Pileći file (bez kožice) iseckati na kockice i pecite na tiganju 5minuta, bez masnoće. Povremeno promešajte, kako se piletina ne bi zalepila, i kako bi sa svih strana bila jednako pečena.
Stavite jogurt preko, dodajte senf, so, biber, kurkumu i mali izmrvljenih semenki korijandera, pa promešajte. Dinstajte na umerenoj vatri, dok sva višak tečnosti ne ispari. Po želji, možete dodati i malo parmezana. Na kraju dodajte naseckan peršun.
Piletinu možete služiti uz pečeni krompir, pire, pirinač ili neki drugi prilog po želji.
pročitajte još
RECEPT: Mekane tortilje 👩🏻🍳
pročitajte još
RECEPT: Domaći humus 👩🏻🍳
pročitajte još
RECEPT: Čorbica od piletine 👩🏻🍳🥣🍗
Autor: Magazin Novosti