Potrebno za fil:
2glavice crnog luka
1 struk praziluka
650gr pečuraka
2 čena belog luka
220ml ulja
500gr kora za pitu
so, biber
Nadev od griza:
350ml kisele vode
14 kašika griza
pola praška za pecivo
5 kašika ulja
Priprema:
U tiganj dodati ulje i crni luk, dinstati oko 5 minuta, zatim dodati praziluk i dinstati dok ne smekša. U tiganj dodati iseckane pečurke, posoliti, pobiberiti i dinstati još oko 15 minuta, dok ne ispari voda koju puštaju pečurke.
U dublju posudu sipati kiselu vodu, dodati griz, so, prasak za pecivo i ulje. Sve žicom umutiti dok se ne dobije gusta masa.
Za jedan 'rolat' bice vam potrebne 4 kore.
Gotove kore filujemo ovim redom:
Na prvu koru naneti nadev od griza, na drugu koru pečurke, na treću nadev od griza i na četvrtu pečurke, i to sve urolati uz dužinu. Kada smo sve kore potrošene, pitu ćemo preliti sa nadevom od griza.
Stavljamo pitu da se peče u zagrejanu rernu oko 35 minuta na 220 stepeni.
RECEPT: Pita gužvara na turski način 👩🏻🍳
RECEPT: Pita sa spanaćem 👩🏻🍳
RECEPT: Posna pita sa aljmom 👩🏻🍳
Autor: Magazin Novosti