Sastojci:
600 gr mešanog mlevenog mesa
1 +1 kašičica suvog začina
pola kašičice bibera, peršunovog lista, belog luka u granulama
ako imate stavite psilijum ljuspice koje bi zamenile hleb ili mrvice koji inače stavljamo u ćufte, ako nemate može i bez njega, može čak i bademovo brašno 2 kašike
1 kesa povrća za đuveč
500 ml paradajz soka
1 mala glavica crnog luka
100 ml ulja
Priprema:
Mlevenom mesu dodati sve začine koje planirate da stavite, i psilijum ljuspice ili bademovo brašno, i sve dobro izmesiti. Ako je masa suvkasta dodati malo vode pa opet izmesiti.
Vlažnim rukama oblikovati ćufte i peći na srednjoj vatri dok ne porumene.
Posebno izdinstati crni luk sa uljem i suvim začinom, zatim dodati povrće i naliti paradajz.
Doliti 200 ml vode i ostaviti da se kuva.
RECEPT: Sirova, zdrava, torta BEZ ŠEĆERA 👩🏻🍳🍰
RECEPT: Čajni kolutići 👩🏻🍳🍪
RECEPT: Originalni mađarski gulaš 👩🏻🍳🥘
Autor: Magazin Novosti