Još jedno od jela keto, lchf i low carb kuhinje sačinjeno od ćufti i povrća, sa veoma niskom procentom ugljenih hidrata

Sastojci:

600 gr mešanog mlevenog mesa
1 +1 kašičica suvog začina
pola kašičice bibera, peršunovog lista, belog luka u granulama
ako imate stavite psilijum ljuspice koje bi zamenile hleb ili mrvice koji inače stavljamo u ćufte, ako nemate može i bez njega, može čak i bademovo brašno 2 kašike
1 kesa povrća za đuveč
500 ml paradajz soka
1 mala glavica crnog luka
100 ml ulja

Priprema:

Mlevenom mesu dodati sve začine koje planirate da stavite, i psilijum ljuspice ili bademovo brašno, i sve dobro izmesiti. Ako je masa suvkasta dodati malo vode pa opet izmesiti.

Vlažnim rukama oblikovati ćufte i peći na srednjoj vatri dok ne porumene.

Posebno izdinstati crni luk sa uljem i suvim začinom, zatim dodati povrće i naliti paradajz.

Doliti 200 ml vode i ostaviti da se kuva.

Autor: Magazin Novosti