Sastojci za koru:
200 grama pečenih oraha ili badema, lešnika
100 grama svežih urmi prethodno na 15 minuta potopljenih u vodi
prstohvat soli
Sastojci za fil:
300 grama indijskih oraha (potopljeni u vodi, na par sati)
2-3 kašike meda
50 mililitara otopljenog kokosovog ulja
sok od pola limuna
100 mililitara ceđene pomorandže
izrendana kora jedne pomorandže
Sve sastojke za koru sjediniti u blenderu. Sipati u kalup, staviti u frižider ili u zamrzivač da se stegne.
Sve navedene sastojke za fil izblendati i polovinu fila sipati preko kore. Staviti u zamrzivač da se malo stegne. U ostatak belog fila dodati 250 grama malina, borovnica, jagoda, ili miks šumskog voća (svežih ili smrznutih). Sve izblendati i sipati preko belog fila. Vratiti u zamrzivač.
Potrebno je da torta odstoji nekoliko sati u frižideru, kako bi se stegla, ili u zamrzivaču.
Da bi torta u potpunosti bila sirova, treba staviti sirovo orašasto voće u deo sa urmama, ali nama je mnooogo lepši ukus kada orašasto voće istostiram. Najlepši su orasi, a što se svežeg voća tiče, najukusnija je sa malinama. Ova količina prilagođena je kalupu prečnika 18cm
RECEPT: Čajni kolutići 👩🏻🍳🍪
RECEPT: Mramorni kolač 👩🏻🍳🍰
RECEPT: Čokoladne šišarke 👩🏻🍳🍫
Autor: Magazin Novosti