Ćufte kao po pravilu da svi spremaju u paradajz sosu i sa pireom, ali možete ih pripremiti i na drugačiji način. Mnogima se više dopao ovaj recept, a najbolje od svega jeste što ne morate biti vešt kuvar da bi vam uspelo iz prve.
Sastojci:
600 gr mlevenog junećeg mesa 1 crni luk1 jaje 1 kašičica belog luka u prahu 1 kašika kečapa
Sos:
3 kašike soja sosa 2 kašike pirinčanog sirćeta 1 kašika smeđeg šećera 1 kašika slatko kiselog sosa 1 čen belo lukaperšunPriprema:
U mleveno meso ubacite iseckani crni luk, jaje, so, biber, kečap i beli luk. Dobro sjedinite sve i rukama oblikujte loptice.Sos pravite tako što ćete umešati pirinlano sirće, soja sos, smeđi šećer i slatko-kiseli sos. Prvo propržite ćufte, pa onda prelijte pripremljen sos i dodajte usitnjen beli luk. Pržite još nekoliko minuta kako bi bolje upile sos, pa pospite seckanim peršunom.
pročitajte još
RECEPT: Pita gužvara na turski način 👩🏻🍳
pročitajte još
RECEPT: Pileći ražnjići sa povrćem 👩🏻🍳🍗🧅
pročitajte još
RECEPT: Piletina u paradajz sosu 👩🏻🍳🍛
Autor: Magazin Novosti