Pokazaćemo vam kako je to lako i jednostavno razdvojiti sočni deo ananasa od bodljikave kore.

Položite ananas na stranu, koristite dasku za sečenje ili drugu površinu za sečenje.

Stavite ananas na jedan kraj. Isecite koru sa strane, odozgo prema dole, na jedan kraj stavite ananas.

Narežite što je moguće tanje. Ostavite što više mesa na ananasu. Najslađi deo ananasa je najudaljenije meso.

Praćenje konture ploda pomoći će da se spreči gubitak mesa tamo gde ananas viri u sredini.

Ne smeđe fleke tako što ćete odsecati kožu ili ćete izgubiti previše dobrog mesa.

Odrežite kožu debljine oko 0,5 centimetara da biste uklonili sve šiljke.

Oko 6 rezova bi trebalo da bude dovoljno za uklanjanje kože sa svake strane fetusa.

Izrežite V-žljeb duž dijagonalne linije da biste uklonili svaki skup mrlja za oči. Preostala pulpa je spremna za sečenje.

Izgubićete malo više dobrog mesa ananasa tako što ćete izvaditi oči na ovaj način, ali će biti potrebno znatno manje vremena od uklanjanja svakog oka jedno po jedno.

Rezanje ananasa: isecite na krugove. Položite oguljeni ananas na stranu i isecite na kriške debljine oko 3/4 inča. Ovo će vam ostaviti čitave krugove ananasa. Možete zabiti viljušku u debelo jezgro da držite krug.

Jezgro je tvrdo, ali jestivo i zdravo. Krugove možete pretvoriti u prstenove tako što ćete iseći jezgro. Ovo se može lako uraditi pomoću okruglog testa ili rezača za testo.

Isecite ananas na komade. Izrežite svaku četvrtinu ananasa, a zatim svaku četvrtinu ponovo prepolovite. Položite svaku od traka i isecite ih na komade. Jedan ananas će dati oko 4 šolje komada.

Dodajte ananas svom receptu ili obroku. Ukusno je za jelo jer nema ništa dodato ili možete dodati jogurt, šlag, seckane orahe.

Autor: Novosti Magazin