Koh preliven mlekom jedna je od omiljenih poslastica koju spremamo kad dođe leto. Ali, ni recept za slanu varijantu koha neće vas razočarati - naprotiv.
Pored toga što ćete ga brzo pripremiti, ostavlja prostora da se igrate ukusima, pa u slani koh možete da dodate seckanu šunku, rendani kačkavalj ili seckano sezonsko povrće.
Sastojci:
9 kašika griza, 2 kašike brašna, 3 jajeta, 200 ml mleka, 200 g sira, 1 kesica praška za pecivo, pola kašičice soli.
Priprema:
Jaja umutite mikserom (bez odvajanja belanaca od žumanaca), dodajte im brašno, griz, prašak za pecivo, mleko i so, pa sve dobro umutite varjačom. Na kraju umešajte izmrvljeni sir. Tepsiju podmažite uljem ili maslacem, pospite brašnom, pa ulijte smesu za koh i pecite na 180 stepeni dok se koh ne odvoji od ivica posude. Sačekajte da se koh malo ohladi, pa ga isecite i služite sa jogurtom ili kiselom mlekom.
RECEPT: Neodoljive rolnice sa kokosom 👩🏻🍳🥥
RECEPT: Grčki pire krompir 👩🏻🍳🥔
RECEPT: Uštipci sa šunkom i sirom 👩🏻🍳🧀🧆
Autor: Pink