Kopriva je lekovita biljka koja raste skoro svuda. Kako počinje njena sezona iskoristite to maksimalno i napravite ukusna jela.
Kako bi sačuvali što više njenih hranljivih materija nije potrebno dugo da je kuvate samo je malo prodinstajte. Kopriva poboljšava rad sistema za varenje, detoksikuje organizam, dobra je za čišćenje krvi i bubrega, pozitivno deluje na pankreas i pomaže snižavanju šećera u krvi... Ovo su samo neke od prednosti.
Sastojci: 300 g koprive, 5 krompira .
Priprema: Kuvajte krompir i pred kraj dodajte koprivu koje ste prodinstali. Ostavite još par minuta, pa štapnim mikserom sjedinite sve ili u blenderu. Začinite i ukrasite po želji.
pročitajte još
RECEPT: Keks torta sa kokosom 👩🏻🍳🍪
pročitajte još
RECEPT: Posna bajadera 👩🏻🍳
pročitajte još
RECEPT: Pita sa makom koja se topi u ustima 👩🏻🍳
Autor: Pink