Spremaju se lakše i brže od originalnog recepta, a ukus im je božanstven

Princes krofne su francuska su poslastica kojoj niko ne može da odoli. Testo neutralnijeh ukusa i neodoljivo kremast fil po meri su svačijeg ukusa. Možete ih spremati i u slanoj varijanti. Ono što definitivno morate isprobati jeste italijanski recept koji će vas raspametiti. Testo se pravi brže i lakše, a uspeće vam i da nemate puno iskustva u kuhinji.

Sastojci:

120 gr brašna
70 gr putera
100 ml vode
100 ml mleka
2 jaja

Priprema:

U šerpi prokuvajte vodu i mleko, pa dodajte puter i kuvajte dok se ne otopi. Isključite šporet i sipajte brašno.
Mešajte dok ne dobijete testo, potom dodajte jaja (jedno po jedno), pa sjedinite sa testom. Počnite kašikom da vadite testo, raspoređujući loptice na pleh obložen pek papirom. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni sa ventilatorom oko 20 minuta, a potom smanjite na 180 stepeni i pecite još 20 minuta.

Kada se malo prohlade, nanesite fil - umutite slatku pavlaku i dodajte je u špric za kolače, pa napunite testo. Pospite ih na kraju šećerom u prahu.

Autor: Magazin Novosti