Ovaj jednostavni rižoto prema receptu poznatog kuvara Džejmija Olivera ne zahteva veštinu u kuhinju, a gotov je za manje od pola sata

Iskoristite grašak ukoliko ga imate u zamrzivaču, a ako niste ljubitelj ovog povrća uvek ga možete zameniti s onim što imate u tom trenutku od povrća.

Sastojci:

1 l bujona ili rastvorena kocka za supu u vodi
1 crni luk
1 stabljika celera
maslinovo ulje
maslac
300 g pirinča
300 g smrznutog graška
60 g parmezana + za posipanje
so, biber

Priprema:

Bujon stavite da se zagreje do ključanja. Luk i celer propržite na maslacu i maslinovom ulju. Posolite i pobiberite. Dodajte pirinač i sipajte bujon pa krčkajte dok pirinač ne omekša. Pred kraj dodajte grašak. Pazite da ne ispari sav bujon, jer rižoto mora biti malo tečan. Umešajte na kraju parmezan. Kada servirate na tanjir ponovo pospite parmezanom. Po želji možete dodati malo pančete. Ako niste ljubitelj graška ili ga nemate u zamrzivaču, možete ga zameniti spanaćem, tikvicama, brokolijem..

Autor: Magazin Novosti/ Stvar ukusa