Ruska salata neizostavan je deo slavskih trpeza u našoj zemlji, a svaka domaćica ima svoj provereni recept za ovaj specijalitet koji je nastao u Moskvi sredinom 19. veka.
Pored nekoliko vrsta povrća koje je osnovni sastojak ruske salate, retko ko zna da dodatkom ova dva voća postaje još kremastija i sočnija.
Sastojci:1/2 šolje iseckanog i skuvanog krompira1/2 šolje šolje kuvane piletine iseckane na kockice1/2 šolje šargarepe (iseckane na sitnije komade i kuvane)1/2 šolje kuvanog graška1/2 šolje iseckane jabuke1/2 šolje iseckanog ananasa
Za preliv:1/2 šolje pavlake1/2 šolje majoneza1-2 kašike šećera1/4 kašičice soli1/4 kašike bibera
Priprema:
Pomešajte svo iseckano voće i povrće. Ostavite da se sve ohladi.
Pomešajte sve sastojke za preliv dok ne dobijete kompaktnu smesu. Pomešajte dresing i iseckano voće i povrće.
Služite ohlađenu salatu.
RECEPT: Zgužvane pitice 👩🏻🍳🥐
RECEPT: Hrskave PUTER pogačice 👩🏻🍳🥯
Autor: Krstarica