Priprema ne može biti jednostavnija.

Potreban vam je sočan i ukusan ručak, a želite i da napravite predah od mesa?

Predlažemo vam sjajnu kombinaciju nekoliko vrsta povrća i začina.

Priprema je jednostavna, a ukus savršen.

Uostalom, probajte i uverite se i sami!

Sastojci:

1 manji karfiol, može i brokoli

1/2 praziluka

šaka boranije i graška

2 sveže paprike

2 šargarepe

1 krompir

1 paradajz

1/2 korena celera

maslinovo ulje ili obično suncokretovo200 ml kuvanog paradajza

Začini:

1/2 kašičice slatke mlevene parike

mleveni biber

1 kašičica karija

1 kašičica suvog začina

1 kašičica belog luka u granulama

peršunov list

Priprema:

U manjem sudu pomešati začine i sipati na provrće koje isitnimo po želji.

Ja volim to na krupnije. Izmešati rukama. Dodati pola šoljice maslinovog ulja (30 ml) pa ponovo promešati.

Pleh obložiti pek papirom pa istresti povrće i rasporediti.

Po želji još malo odozgo dodati ulja. Sipati kuvani paradajz i peći u rerni na 220 stepeni oko 45 minuta. Služiti toplo.

Autor: Objektiv