Vredi zapamtiti da iako je zamrzavanje jedan od najboljih načina da produžite svežinu vaše hrane, ono ne može trajati večno. Iako zamrzivač sa kontrolisanom temperaturom ne reprodukuje mikroorganizme, u toku su i drugi procesi koji utiču na proizvode.
Na primer, voda se kristališe, pa ako zamrznete proizvod predugo, on će postati suv i bljutav. Zato poštujte vreme skladištenja navedeno na pakovanju smrznute hrane.
Hleb ili kiflice ne zamrzavajte duže od mesec-dva, a meso: od jednog do najviše nekoliko meseci. Sve zavisi od vrste i oblika u kome ga zamrzavamo (mleveno meso je najbolje zamrznuti do dva meseca).
Zapamtite da proizvodi koje stavljate u zamrzivač moraju biti čvrsto upakovani. Takođe je ključno zamrznuti hranu pre isteka roka upotrebe. Takođe nikada ne zamrzavamo proizvode dva puta, jer to može izazvati trovanje hranom.
Trik kojim ćemo brže da skuvamo i oljuštimo jaja 🥚
TRIK za BRŽE SUŠENJE veša 🥼🩳👚🧦
Ovo je trik za još veće trepavice 😍
Autor: Pink