Leto je period kad nam je svima potreban povećan unos tečnosti, a krastavci su idealni za pospešivanje hidratacije

Leto je period kad nam je svima potreban povećan unos tečnosti, a krastavci su idealni za pospešivanje hidratacije. Osim što sadrže veliku količinu vode, pomažu i u gubitku kilograma jer imaju malo kalorija i rastvorljiva vlakna.

Evo kako ćete brzo i lako da napravite punjene krastavce:

SASTOJCI:

1 veliki krastavac

100 g krem sira

2 čena belog luka

2 šake sveže nane (peršun, bosiljak, mirođija)

balzamiko sirće

so

PRIPREMA:

Izmešajte sir sa narezanim listovima nane (ili drugih biljnih začina po želji) i isitnjenim belim lukom i sipajte so po želji.Krajeve krastavca odrežite, prerežite ga sa jedne strane po dužini tako da ostane 2/3 krastavca.

Možete ga prerezati i po sredini, ali tako će stati manje nadeva, a možete i da ga ogulite i isečete po dužini da lakše oblikujete rolnice. Izdubite sredinu krastavca malom kašikom, posušite ga papirnom salvetom i napunite nadevom. Krastavac narežite na zalogaje, u svaki zabodite čačkalicu s listićem nane. Poprskajte punjeni krastavac sa malo balzamiko sirćeta i poslužite.

Savet plus:
Punjene krastavce možete dodatno da ukrasite s čeri paradajzom, a na isti način možete da napunite i paradajz ili papriku.

Autor: Kurir