POTREBNO JE
500 g testenine fuzili 1 kg tikvica 3 Äena belog luka 4 kaĆĄike + 100 ml maslinovog ulja so, biber 4 kaĆĄike pistaÄa 1 velika veza bosiljka rendani parmezan so, biber
đȘ MAFINI sa tikvicama i jabukom đ
PRIPREMA
⟠Svaku tikvicu, sa korom, isecite na tanke kolutove. ⟠U velikom tiganju zagrejte 4 kaĆĄike ulja, dodajte malo izgnjeÄen beli luk i, kad je ulje vrelo, ubacite i tikvice. ⟠PrĆŸite 5-7 minuta, povremeno meĆĄajuÄi. ⟠Posolite i pobiberite. U velikoj posudi, u vodi koju ste posolili, skuvajte fuzile prateÄi uputstvo sa pakovanja. ⟠Opran bosiljak i pistaÄe usitnite u supersecku, minut-dva, uz postepeno dodavanje 100 ml ulja. ⟠Posolite, pobiberite, pa sipajte u veliku Äiniju. ⟠Kada je pasta skuvana, saÄuvajte ĆĄolju vode u kojoj se kuvala i njome razredite sos u Äiniji, pa dodajte kuvanu pastu. ⟠Sve dobro izmeĆĄajte. ⟠Preko paste sipajte tikvice.
Neposredno pred konzumiranje pospite parmezanom, piĆĄe Magazin Novosti.
Recept za domaÄi SLADOLED OD LAVANDE I ÄAJA đ§đšđŠ
Autor: magazin.novosti.rs