Ne gubi na ukusu

Ako pustite mašti na volju, videćete da postoji veliki broj jela koja se mogu pripremati bez kapi ulja.

Jedno od njih je i dobro poznati namaz od leblebija - humus. Iako se u humus obično dodaje maslinovo ulje, ova verzija se priprema na vodi, čime se uopšte ne gubi na ukusu, piše Magazin Novosti.

Namaz je idealan za doručak ili večeru, a uz dodatak maslina ili kiselih krastavčića možete napraviti ukusni sendvič koji će vam dugo držati sitost. Uz dodatak maslina ili kiselih krastavčića možete napraviti ukusni sendvič koji će vam dugo držati sitost 🤩🤩🤩.

SASTOJCI

200 g kuvanih leblebija (iz konzerve) 4 kašike tahinija 1 kašičica soli 1/2 kašičice bibera sok od 2 manja limuna 1 kašika suvog vlašca 1 kašika belog luka u prahu začinska paprika

PRIPREMA

U blender stavite kuvane leblebije, tahini, so, biber, vlašac, beli luk i sok od limuna, pa sve dobro usitnite. Ukoliko je humus suviše gust, dodajte vodu od leblebija, iz konzerve.

Autor: magazin.novosti.rs