Ukus će vas očarati 🍴

Ukoliko nemate ideju šta biste spremili za nedeljni ručak, ovaj tekst je za vas. Za ručak možete pripremiti tikvice sa suvim mesom na brz i lak način.

Sastojci:

4 tikvice, 1 kg paradajza, 1 crveni luk, 2 čena belog luka, 1 kašika šećera, 1 kašika kopra, 100 g suvog mesa, 100 g sira, pola vezice peršuna, maslinovo ulje, so, bosiljak.

Priprema:

🥒 Tikvice narezati po dužini i kašikom ih izdubiti. Premazati ih maslinovim uljem i staviti u već nauljenu vatrostalnu posudu. Peći  30-ak minuta na 220 stepeni.

🍅 U međuvremenu na maslinovom ulju prodinstati crveni luk, a potom na komadiće iseckati paradajz..

🧄 Kada je gotovo, dodati kopar, beli luk i peršun. Tikvice izvaditi pa staviti sloj punjenja, sloj suvog mesa, sira pa opet sloj punjenja. Zapeći još 15-ak minuta.

pročitajte još

ROLNICE sa PILETINOM

Autor: redportal.rs