Postupak pripreme je jednostavan

Ukoliko nemate ideju šta biste spremili za ručak ovaj vikend, na pravom ste mestu. Ove subote pripremite krompir sa umakom.

Sastojci:

6 većih krompira, maslinovo ulje, kim, so, 150 g svježeg sira, 2 dl kisele pavlake, vlasac, biber, 2 čena belog luka, kašika maslaca, manja tikvica, 3 mini paradajza

Priprema:

🥔 Krompir operite, očistite ljusku kuhinjskom četkom i zarežite ga u krst. Premažite krompir maslinovim uljem, pospite kimom i začinskom solju. Omotajte svaki krompir u aluminijsku foliju i posložite na lim.

🥘 Zagrejte rernu na 220 stepeni i pecite krompir oko 35 minuta, dok unutrašnjost ne bude mekana.

🧄 Za to vreme pripremite nadev. Ogulite i naseckajte tikvicu. Ocedite i prepržite na otopljenom maslacu pet minuta pa dodajte iseckani beli luk. Dinstajte kratko dok sva tečnost ne ispari. Maknite s vatre i ostavite da se malo ohladi.

🍅 Umešajte sveži sir i pavlaku. Začinite solju, biberom i vlascem. Izmešajte i nadev umetnite u sredinu pečenoga krompira. Dodajte u svaki krišku paradajza.

Autor: redportal.rs