Postoje razlozi zašto su golicave aktivnosti ujutru u proseku kvalitetnije od onih u drugim delovima dana

Možda ste već primetili da je jutarnji seks lakši i bolji nego što biste očekivali? Efekat nije slučajan, jer je ljudsko telo napravljeno tako da je ujutru najspremnije za aktivnosti. Čovek je uglavnom najodmorniji ujutru, pa samim tim je i najraspoloženiji za druženja sa partnerom.

Zapravo, studije koje su sprovođene prethodnih godina su nedvosmisleno pokazale da su ispitanici koji su praktikovali seks ujutru produktivniji na radnom mestu, pa su u proseku bili i uspešniji od kolega koje to nisu praktikovale.

Jutarnji seks, dakle, poboljšava rad na poslu, imate jasniji tok misli i ideja, a čak i ako se umorite, svakako će vas srećno stanje držati do kraja dana. Naime, utvrđeno je da jutarnje aktivnosti ovog tipa stimulišu lučenje oksitocina, koji se naziva hormonom ljubavi. Na taj način uživaoci ranih aktivnosti ne samo da su oslobođeni od stresa, već svakodnevno imaju dodatne prilike da se bolje povežu sa svojim partnerima.

Foto: Unsplash.com/Dainis Graveris / @dainisgraveris

Nekoliko saveta:

1) Veče ranije obavite sve što bi ujutru moglo da utiče na odlaganje seksa izlaskom iz kreveta. Dakle, posetite ve-ce, spremite grickalice ili žvake kako biste izbegli efekat lošeg jutarnjeg zadaha i po potrebi - spremite kondome.

2) Probudite se na vreme kako vam se ne bi desilo da zakasnite na posao zbog nežnosti za koju ste se spremali. Ako ste muško, računajte da je za partnerku potrebno nešto više vremena da se uzbudi, tako da je pametno da je nežno probudite. Preporučljivi su kratki poljupci po licu.

3) Stavite partneru do znanja da vam je privlačan baš u tom trenutku. Tople reči uvek utiču stimulišuće.

4) Uživajte! 😉

Autor: redportal.rs

#jutarnji seks