Prva studija ove vrste otkrila je ishranu koja vas može zaštititi od dobijanja COVID-19 i ostalih ozbiljnijih bolesti.
To znači da treba da forsirate hranu poput lososa, kaše i pečenog pasulja, dok treba da izbegavate beli hleb, prerađeno meso i sladoled.
Povezanost kovida i ishrane
Nije iznenađujuće što su istraživači sa Kraljevskog koledža u Londonu ustanovili da je zdrava hrana povezana sa manjim rizikom od kovida. Rekli su da kvalitetna dijeta poboljšava zdravlje creva, što zauzvrat može ojačati imunitet i potencijalno vas zaštititi od kovida.
Studija je pokazala da ljudi sa najkvalitetnijom ishranom imaju oko 10% manje šanse da razviju kovid od onih sa najnižim kvalitetom ishrane.
Takođe je bilo 40% manje verovatnoće da će teško oboleti.
Studija je zasnovana na podacima skoro 600.000 Britanaca i Amerikanaca koji su koristili aplikaciju ZOE Covid Simptom Studi.
Saradnici su popunili istraživanje o hrani koju su jeli u februaru 2020. godine, neposredno pre nego što je kovid proglašen pandemijom.
Od 600.000 korisnika aplikacija, skoro 32.000 je na kraju dobilo COVID-19. NJihova dijeta je korišćena kao način merenja rizika od kovida.
KIVI DIJETA: REZULTATI VIDLJIVI NAKON 5 MINUTA 😂
Ova država se ponovo ZAKLJUČAVA 😷
NOVAKOVE SUZE koje BOLE i dalje se pamte 😥😢😢
Autor: redportal.rs / Novosti.rs