Može dostići dužinu od oko 14 mm ✨

Da li ste ikada videli kornjaču kao muvu? I još zlatnu? Danas je vaš srećan dan jer vam predstavljamo zlatnu bubu kornjaču.

Zovu se Aspidimorpha sanctaecrucis jer je zlatna buba kornjača zaista često ime i dele ga mnoge bube, poput Charidotella sexpunctata. Ono što ovu vrstu buba čini posebnom je zlatni uzorak na njihovom prozirnom zaštitnom oklopu, što ih i čini da izgledaju kao kornjače.

View this post on Instagram

A post shared by Thokchom Sony (@sony_thokchom)

IZVOR: IG / sony_thokchom

Zlatne bube kornjače mogu se naći u zemljama jugoistočne Azije poput Kine, Mjanmara, Tajlanda, Kambodže, severoistočne Indije, Vijetnama i Indonezije. Može dostići dužinu od oko 14 mm.

Prozirni oklop im štiti krila, ali buba se takođe može povući ispod njega u slučaju opasnosti, baš poput kornjače. One sijaju poput sićušnih zlatnih dragulja na suncu.

IZVOR: YT / me2525

Poput njihovih imenjaka Charidotella sexpunctata, zlatne bube kornjače menjaju boju u određenim uslovima, na primer kada se osećaju ugroženo. Prema jednom posmatraču, oni mogu preći od briljantne zlatne boje do crvenkaste boje za nekoliko minuta, ako budu uznemireni.

View this post on Instagram

A post shared by Invisible animals and things (@invisible_animals_and_things)

IZVOR: IG / invisible_animals_and_things

Autor: redportal.rs

#Aspidimorpha sanctaecrucis

#Charidotella sexpunctata

#zlatne buba kornjače