Hrana iz konzerve može biti zdrava, a sada otkrivamo i koja je najzdravija!
Nutricionista dr DŽes Kording kaže da je, prema mišljenju struke, najzdravija konzervirana hrana sardine, ali i druga konzervirana riba koja je pristupačan izvor proteina, ali i održiva i ne zahteva dugu pripremu ili kuvanje, prenosi Espreso.
Kako objašnjava, primena konzervirane ribe u ishrani ima brojne zdravstvene prednosti.
- Konzervirane sardine obično imaju manje žive od mnogih drugih vrsta ribe i smatraju se jednim od najboljih izbora morske hrane, pogotovo ako vam sveža nije dostupna, rekla je dr Kording.
Foto: pexels.com/Leeloo The First / @leeloothefirst
Kada jedemo sardine, dodaje dr Kording, unosimo veliku količinu proteina, vitamina D i protivupalnih omega-3 masnih kiselina, a maslinovo ulje daje mononezasićene masti zdrave za srce.
Stručnjaci preporučuju dve do tri porcije konzervirane ribe nedeljno, pomešano sa testeninom ili samostalno, a možete ih dodati i raznim salatama.
KUĆNI SAVETI: Jednostavan trik ZA ČIŠĆENJE TEPIHA 🧼🧣
KUĆNI SAVETI: Kako se NAJBRŽE ZAUSTAVLJA ŠTUCANJE? 🤔
KUĆNI SAVETI: Kako osvežiti jaknu BEZ PRANJA? 🧥🧼
Autor: nportal.rs
- Konzervirane sardine obično imaju manje žive od mnogih drugih vrsta ribe i smatraju se jednim od najboljih izbora morske hrane, pogotovo ako vam sveža nije dostupna, rekla je dr Kording.