Održavanje tela u formi ne zahteva previše

Svakodnevni život današnjice čoveka sve više odvaja od bilo kakve fizičke aktivnosti. Automobil, kancelarija, kafić, soba u svom domu... Na to se vrlo često svede dan prosečnog čoveka današnjice.

Opšte je poznato da predugo sedenje loše utiče na zdravlje sa više aspekata, ali ono što svakako pomaže u očuvanju zdravlja jeste redovna fizička aktivnost, koja ojačava naše mišiće i zadržava nas u formi.

U doba mladosti i adolescencije, organizmu je potrebno mnogo fizičke aktivnosti kako bi se pravilno razvijao. Međutim, nakon tog perioda, za običnog poslovnog čoveka, sasvim je dovoljno 150 minuta umerene telesne aktivnosti nedeljno.

Ovaj iznos može se zameniti i za 75 minuta intenzivne telesne aktivnosti u toku sedmice. Međutim, kako nije baš najzdravije svoje telo izlagati odjednom velikim naporima, 150 umerenih minuta deluje kao nešto što bismo svi mogli da ostvairmo.

Najbitnije je organizovati dobro svoje vreme, jer niko ne može reći da nema 2-3 sata nedeljno da izdvoji za brigu o svom telu. Stvar je volje i dobre organizacije.

Foto: Unsplash.com

Nakon nekog vremena, odluka o redovnoj fizičkoj aktivnosti uticaće sjajno na sve aspekte našeg života, a naročito na raspoloženje. Ukoliko se pritom loše navike poput pušenja, alkohola i slatkiša izbace, vaš organizam će procvetati!

Autor: redportal.rs