Napravljen je od 400 grama čistog zlata i ukrašen sa 152 safira ukupne težine 41 karat 💎

Napravljen od 400 grama čistog zlata i ukrašen sa 152 safira, Luj KSIII Fleur de Parme je prepoznat kao najskuplji upaljač za cigare na svetu. 💰

Francuski luksuzni brend S.T. Dupont je počeo da radi na upaljaču za cigare Louis KSIII Fleur de Parme na poseban zahtev Stivena Hunga, milijardera iz Hong Konga sa strašću za francusku istoriju. Klijent je imao vrlo specifične zahteve zbog kojih je Dupontu postalo očigledno da ovaj projekat može da izvede samo specijalni dizajner sa intimnim poznavanjem francuske kulture i istorije. Princeza Tanija de Burbon Parme, direktan potomak Luja KSIII, ali i renomirani dizajner, je 6 meseci radila sa timom od 80 zanatlija kako bi proizvela jedinstveno umetničko delo dostojno titule najskuplji upaljač za cigare na svetu.

Inspirisan renesansnim/baroknim stilom iz doba kralja Luja KSIII, jedinstveni upaljač LOUIS KSIII Fleur de Parme dizajniran je kao kruna od kraljevskog zlata koja sedi na dekorativnoj osnovi. Napravljen je od 400 grama čistog zlata i ukrašen sa 152 safira ukupne težine 41 karat.

Predstavljen 2013. godine, LOUIS KSIII Fleur de Parme ubrzo je proglašen u Ginisovoj knjizi rekorda kao najskuplji upaljač za cigare na svetu, a kupac mu je zauzeo cenu od 500.000 dolara. Više od decenije kasnije, i dalje je daleko najskuplji upaljač za cigare na svetu.

LOUIS KSIII Fleur de Parme pokazao se toliko popularnim među kolekcionarima luksuznih proizvoda da je S.T. Dupont je napravio najmanje 31 manju repliku koja je navodno prodata za 15.900 dolara svaki.

IZVOR: YT / Queenie Lai

Autor: REDPORTAL.RS