Zove se Fefe 🐕🐩

Luksuzni italijanski brend Dolce & Gabbana kreirao je parfem za pse, koji košta više od 100 dolara, što ga čini nekim ozbiljnim parfemom za štene. Ostaje upitno, da li je zaista dobra ideja da pse parfemišete?

Fefe, nazvan po voljenom ljubimcu Domenika Dolčea, je „remek-delo mirisa“, piše na sajtu brenda. Odlikuju ga unutarnje i tople note ilanga, čist i obavijajući dodir mošusa i drvenasto kremaste tonove sandalovine i nežan i obuhvatajući miris kreiran za razigranu rutinu lepote.

Maloprodajna cena od 99 evra (108 dolara), luksuzna mirisna nota dolazi u zelenoj lakiranoj staklenoj bočici, sa 24-karatnom pozlaćenom šapom. Štenci takođe dobijaju komplementarnu ogrlicu za pse uz svaku kupovinu.

Prema Dolce & Gabbana, Fefe je sertifikovan od strane Safe Pet Cosmetics, ne sadrži alkohol, odobren je od strane veterinara i u njemu uživaju psi, ali čini se da su nezavisni veterinari manje uvereni. Iako možda nije uvek štetan, pseća kolonjska voda ima neke nedostatke za kučiće i njihove notorno osetljive nosove.

- Ovo je u potpunosti za dobrobit vlasnika, a ne za pse. Psi imaju fantastičan njuh, a promena njihovog mirisa može izazvati značajne probleme. Sve u svemu, to je veoma loša ideja - rekao je za Njujork tajms Danijel Mils, profesor veterinarske bihejvioralne medicine na Univerzitetu Linkoln. „

- Osim što potencijalno izaziva društvene probleme i senzorno preopterećenje, petljanje sa prirodnim mirisom psa može prikriti osnovne zdravstvene probleme - objasnila je Anna Judson, predsednica Britanskog veterinarskog udruženja za NIT. Na primer, mirisi mogu ukazivati na stanje kože, a njihovo prikrivanje može dovesti do odlaganja lečenja.

Autor: REDPORTAL.RS