Sav prihod namenjen socijalno ugroženim višečlanim porodicama na Balkanu i najugroženijim slučajevima u Tirolu 🤗

Humanitarna austrijska premijera dokumentarno-sportskog filma Dule Savić – A u Londonu muk… biće održana u nedelju, 21. aprila 2024. godine, u 18.00 časova u bioskopu Metropol kino u Inzbruku 🎬🍀.

Specijalni gosti premijere biće Dušan Dule Savić, legenda jugoslovenskog i srpskog fudbala, kao i Oliver Paunović, producent filma.

Sav prihod od ove premijere namenjen je socijalno ugroženim višečlanim porodicama na Balkanu i najugroženijim slučajevima u Tirolu!

Karte možete poručiti direktno preko sajta bioskopa.

🎬 O FILMU: 

Tada se igrala se završnica meča kada je Dušan Savić natrčao na loptu i levicom je poslao u rašlje Arsenalovog gola.
Ovaj dokumentarni film, koji briše granice između dokumentarnog i igranog, ne bavi se ni nacijom ni verom, već sportom i profesionalnim dostignućima fudbalske legende ⚽. Sniman je na fudbalskom stadionu „Jedinstva“ u Ubu, gde je Dule počeo svoju karijeru, kao i u kući Savićevih roditelja, njegovoj rodnoj kući, u Beogradu, na Zlatiboru, i na nezaobilaznoj Marakani.
Dule je glavna zvezda filma. Tu su i njegova supruga Marina, Dragan Džajić, Peca Popović, Dragan Gagi Jovanović, Matija Bećković, Pižon, Dragan Savić, Vujadin Savić, Boško Đurovski, Neđa Milosavljević kao i partizanovci: Emir Kusturica, Bjeković, Ivenčević, Stojković, kao i mnogi drugi iz sveta sporta, kulture i umetnosti. I upravo ta lepeza ličnosti koji će se naći u dokumentarcu govori o tome da su se ljudi voleli, poštovali i uvažavali uprkos tome za koji tim su igrali, ili za koji klub su navijali 🍀.

IZVOR: YT / Oliver Paunovic

📍 Dušan Dule Savić (rođen 1. juna, 1955. u Ubu, Srbija) je nekadašnji jugoslovenski i srpski fudbaler, a današnji fudbalski trener ⚽. Fudbal je počeo da igra u lokalnom klubu Jedinstvu iz Uba. Marta 1972. godine stigao je na Marakanu da bi odigrao probnu utakmicu nakon koje je odmah bio uključen u klupski podmladak Crvene zvezde.

Dve godine kasnije, 1974, postaje prvotimac Crvene zvezde. Za prvi tim crveno-belih nastupao je od 1973. do 1982. godine. Odigrao je 258 zvaničnih utakmica i postigao 149 golova – treći je strelac u istoriji kluba 👊🏻. Osvojio je 2 šampionske titule 1977. i 1980. godine i jedan Kup 1982. godine.

Proveo je 6 sezona u francuskoj Prvoj ligi (Lil, Kan). Šest meseci igrao je i u španskoj Prvoj ligi za Sporting iz Hihona.

U 19. godini debitovao je za tadašnju jugoslovensku reprezentaciju protiv Holandije, kada je postigao gol. Za reprezentaciju Jugoslavije odigrao je 12 utakmica i postigao 4 gola ⚽.

Autor: redportal.rs