Grad Amsterdam dosetio se kako da odvrati problematične turiste od posete ovom gradu

Grad Amsterdam pokušava da odvrati problematične turiste pomoću onlajn kviza, koji uključuje pitanja da li bi posetioci želeli da kupe kokain ili da istražuju centar grada sa džointom u ruci, nakon čega dobijaju odgovore da su te aktivnosti zabranjene.

To je najnoviji pokušaj grada da suzbije problematične turiste nakon što je zabranio pušenje marihuane u centru i ograničio rad barova do dva sata noću, objavio je Gardijan, piše B92.

Ko odgovori pozitivno na pitanja da li želi da kupi kokain i da drži džoint, kao i da li želi posetu prostitutkama uz pomoć vodiča, dobija odmah odgovor da više ne postoje te mogućnosti i da je to sve zabranjeno.

Foto: Pixabay.com/BernardoUPloud

Onlajn kviz, koji je pokrenula gradska opština prošlog meseca, uskoro će biti dostupan na italijanskom, francuskom, španskom i holandskom jeziku, a ima za cilj da pokaže da su mnoge aktivnosti koje turisti dovode u vezu sa Amsterdamom zapravo protiv pravila i da ih na taj način odvrati od putovanja pre nego što rezervišu letove.

Budući turisti koji na Guglu traže podatke o kaficu u Amsterdamu, ili kvartu crvenih fenjera u Amsterdamu doći će do kviza preko Google Ads.

Instaliranje kviza koštalo je najmanje 165.000 evra, a delimično ga je finansiralo holandsko ministarstvo pravde.

Broj turista u Amsterdamu povećan je prošle godine za 21 odsto, na devet miliona, uprkos nastojanjima da se smanji broj posetilaca problematičnog ponašanja.

Autor: b92.net