Policija je saopštila da je paket bio pažljivo zalepljena kutija za cipele u kojoj je bilo 140.000 poljskih zlota

Oprezan vozač taksija sprečio je prevaru u kojoj bi starija žena izgubila ekvivalent od oko 33.000 evra za lažno spasavanje zeta iz zatvora, saopštila je policija na jugoistoku Poljske.

Kako se navodi u saopštenju policije, pozivalac u gradu Žešov je prošle nedelje uputio vozača da preuzme paket od starije žene i dostavi ga na adresu koja će mu biti poslata, preneo je AP.

Trebalo je da dobije 2.000 zlota (470 evra) za isporuku. Vozač taksija je uzeo paket od 76-godišnje žene i krenuo, ali je postao sumnjičav kada je klijent stalno zvao i pitao da li je sve prošlo kako treba i da li je preuzeo paket.

Kontaktirao je lokalnu policiju, a dežurni službenik je odmah znao da se radi o prevari i rekao vozaču da se okrene i dođe pravo u policijsku stanicu u Žešovu.

Policija je saopštila da je paket bio pažljivo zalepljena kutija za cipele u kojoj je bilo 140.000 poljskih zlota (33.000 evra). Paket je vraćen ženi.

Kako je saopštila policija, pozivalac je ženi rekao da je njen zet smrtno udario pešaka svojim automobilom i da je novac hitno potreban da bi se on izvukao iz zatvora.

Žena je kasnije kazala u policiji da je čula za takve prevare, ali da je pozivalac bio toliko ubedljiv da mu je poverovala. Policija nije identifikovala, ni ženu, ni vozača taksija.

Autor: Tanjug