Srbija je na ovo čekala 8 vekova

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić u nedelju je obišao radove na Savskom trgu i rekao da će spomenik biti konačno završen za 17 dana.

On je istakao da je dobra vest za sve građane Srbije što će spomenik konačno biti završen, kao i Savski trg koji će postati novi centar Beograda.

- Za samo godinu dana Srbija će podići spomenik Stefanu Nemanji i to na predlog predsednika Aleksandra Vučića, posle 8 vekova čekanja - rekao je Vesić. 

Vesić se osvrnuo i na činjenicu da se Srbija konačno okrenula svojoj tradiciji i istoriji koju ljubomorno čuva. Podsetio je da je konačno završen i Hram Svetog Save na Vračaru.

- To su istorijske stvari, koje bi mnoge generacije poželele da mogu da učine. To je dokaz koliko se Srbija okrenula svojoj tradiciji i koliko čuva ljubomorno svoju istoriju i kulturu. Ovo su veliki dani za Srbiju i ja sam srećan da svi možemo da budemo srećni što živimo u ovo doba koje mnoge generacije nisu doživele, a verovatno su zaslužnije od nas - naglasio je Vesić i dodao:

- Sve će biti gotovo za 17 dana i 27. januara ćemo otkriti spomenik Stefanu Nemanji, spomenik koji čekamo 8 vekova - zaključio je Vesić.

Autor: redportal.rs

#Savski trg

#Spomenik

#beograd

#stefan nemanja