Tamu koja je bila nadvijena nad detinjstvom najmlađih Trajkovskih razvejalo je sunce koje se rodilo iz novoizgrađene kao sneg bele kuće 🌞

Rekao nam je otac Dragan Trajkovski prilikom naše prve posete, kada smo posvedočili u kakvim neljudskim uslovima odrastaju njegova deca, da za njih želi sve najbolje da imaju. Najbolje je i dobio zahvaljujući našoj organizaciji i brojnim donatorima koji su se odazvali na naš apel 💖.

 – Presrećan sam, hvala vam svima. Ovo je najbolja kuća, sve što sam želeo da imaju moja deca, sada imaju. I lepe sobe i krevete 🤗 – nije skidao osmeh sa lica dok je ovo govorio Dragan, grleći redom sve prisutne, koji su se okupili na proslavi povodom useljenja u novi dom njegove porodice u selu Pelince, nedaleko od Kumanova.

Foto: redportal.rs/SRBI ZA SRBE

Foto: redportal.rs/SRBI ZA SRBE

Nema više rupa u dečijim sobama, a samim tim nema više odakle da izađe i golemi gušter koji je plašio malu Lunu (6). Skršene prozore, zamenila je nova PVC stolarija, a deca više neće morati da se pribijaju uz svoje roditelje noću, kako bi se ugrejali. Tamu koja je bila nadvijena nad detinjstvom najmlađih Trajkovskih razvejalo je sunce koje se rodilo iz novoizgrađene kao sneg bele kuće 🌞.

Foto: redportal.rs/SRBI ZA SRBE

Veselje u rangu pravih svadbenih veselja priredili su Trajkovski za nas i za ostale goste, koji su sudelovali u ovom našem projektu, za koji je izdvojeno 54.685 evra.

Foto: redportal.rs/SRBI ZA SRBE

Kao što su bili izuzetno vredni i radni tokom same gradnje kuće, svi od reda, počeviši od roditelja Dragana i Monike, pa preko dece Milana (16), Tijane (14), Ivana (9), Lune (6), Melani (4) i Tamare (2), trudili su se da budu i pravi domaćini, kako bi se svi osećali prijatno kao gosti u njihovoj novoj kući 💖🤗.

Foto: redportal.rs/SRBI ZA SRBE

– Pomagao sam majstorima sve što je trebalo i jedva sam čekao da se završi kuća. Čim počne školska godina i upoznam nove drugare iz srednje škole, pozvaću ih da im pokažem gde sad živim 😎 – ponosan je bio na novu kuću i najstariji sin Milan, a posebno jer su ga i majstori koji su gradili kuću, pohvalili da je bio besprekorno vredan tokom trajanja radova.

Foto: redportal.rs/SRBI ZA SRBE

Foto: redportal.rs/SRBI ZA SRBE

U roku od svega 4 meseca od naše prve posete ostvarili smo snove i najstarijoj ćerki Tijani.

– Baš mi se sviđa sve. Sve što sam poželela, uradili ste. U staroj kući nam je bilo baš teško, nismo imali život tamo. U novoj kući ćemo imati bolji život i sve imamo tu. Nema više rupa u sobama i sad su nam sobe lepe 💖 – jednostavno nije mogla da poveruje Tijana, kada je videla sve ove ljude, koji su došli da podele radost sa njom i da joj predaju ključeve od kuće o kojoj je maštala oduvek.

Foto: redportal.rs/SRBI ZA SRBE

Foto: redportal.rs/SRBI ZA SRBE

– Mnogo sam zahvalna organizaciji Srbi za Srbe što su napravili kuću za moju decu. Deca će biti srećna, vesela, moći će da slave rođendane i da se druže sa svojim drugarima 🤗🤗🤗 – prenela nam je svoje utiske i majka Monika.

IZVOR: YT / Hum. org. Srbi za Srbe

– Ja bih voleo da pozovem drugare za rođendan u novu kuću – radosno je uskliknuo i mlađi sin Ivan.

Foto: redportal.rs/SRBI ZA SRBE

Trajkovske ostavljamo da uživaju u svom novom domu, a za utiske o životu u novoj kući, pitaćemo nekom drugom prilikom, s obzirom da su čekali da prođe cela ceremonija useljenja i protokolarno uručenje ključeva, pa da tek onda zanoće pod novim krovom.

Foto: redportal.rs/SRBI ZA SRBE

Mi se od sveg srca zahvaljujemo brojnim donatorima koji su podržali ovu akciju, među kojima su posetioci Humanitarne večeri u znak sećanja na Nemanja Pricu u Beogradu, učesnici Etno-večeri i Žurke iz bloka u Gracu, Manastir Jazak i Srbi u Kini. Hvala i našim dugogodišnjim saradnicima iz Kulturno informativnog centra SPONA iz Skoplja 🤗💖.

Iz još jedne naše nove pobede, rodilo se sunce dečije slobode!

Foto: redportal.rs/SRBI ZA SRBE

Foto: redportal.rs/SRBI ZA SRBE

Autor: redportal.rs