Mnogi fudbaleri, pored toga što imaju sve, žive životima običnih ljudi. Mnogi od njih imaju sluha za živote običnih ljudi.

Široko rasprostranjeno mišljenje javnosti o fudbalerima je na izuzetno niskom nivou. Predstavljeni su kao neobrazovani, nevaspitani, niskog morala i inteligencije, ali i kao "marketinška agencija beogradskih splavova". Ako su neki od ovih navoda i istiniti, postoje oni koji su neopravdano skrajnuti od očiju javnosti. Ruku na srce, s vremena na vreme neko ih spomene. Ovo je priča o lepšoj strani fudbalera!

Nažalost, neće biti reči o svima njima, ili bolje rečeno, sva sreća, jer ih ima mnogo koji su vaspitani, porodični, obrazovani, inteligentni, te i kulturno uzdignuti, ali pre svega humani i društveno odgovorni ljudi.

Iako ovo nije priča o koroni, treba naglasiti da stanje u kom se nalazimo već pola godine je pokazalo da su fudbaleri i fudbalski radnici shvatili koliko mogu da pomognu, pa su to i uradili. Gotovo su svi učestvovali u akcijama prikupljanja hrane, opreme, donirali novac, čak i volontirali. Ta priča je opštepoznata, ali nije naodmet zahvaliti im se još jednom. Zato - hvala!

Ipak, treba pomenuti poteze i akcije nekih fudbalera koji su život ljudima učinili boljim. Krenimo redom.

Nemanja Matić, porodičan čovek vrhunske karijere, koji se i dalje druži sa ljudima iz svog rodnog Vrela. Svi već znamo priču o precrtavanju svih recki njegovih komšija u lokalnoj prodavnici, ali ono što Nemanja radi ima mnogo veći uticaj na živote svih meštana Vrela i okoline. Nemanja je izgradio sportski kompleks kojim se meštani diče i na koji su ponosni. Ne samo da imaju jednog od najboljih veznih fudbalera na svetu, već njihova deca i unučići imaju najsavremenije uslove za odrastanje. Nemanja, hvala!

Matija Nastasić, momak koji je kao dete otišao iz svog rodnog Valjeva, danas fudbaler Šalkea. Pre tri godine pomogao je svom gradu tako što je donirao 100.000 evra za renoviranje Dečjeg odeljenja Opšte bolnice u Valjevu. Objekat koji je izgrađen pre više od 40 godina danas izgleda fantastično. Valjevci imaju bolje uslove u pružanju medicinskih usluga. Matija, hvala!

Miloš Ninković, gospodin velikog srca. Tihi dobrotvor koji je odrastao u Beogradu, danas fudbaler Sidneja u Australiji. Pre 6 godina, u velikoj akciji prikupljanja novca za jednu malu devojčicu, kada je delovalo da se novac neće skupiti na vreme, odjeknula je vest. Novac je prikupljen! Cela javnost je čekala da sazna ko je čovek koji je uplatio potrebni novac. Kada se saznalo, Miloš je na pitanja novinara da li je istina da je on uplatio novac odgovorio da o tome ne želi da razgovara. Ono što je važno predstavlja novu šansu za život deteta. Miloše, hvala!

Mnogo heroja u fudbalskoj profesiji postoji, ovo su samo neki od njih. Oni koje nismo spomenuli neće nam zameriti, jer to što rade, rade zbog drugih, a ne iz ličnog interesa.

Autor: redportal.rs