U kampanji učestvuje i rok grupa Neverne bebe

Od 1. do 9. aprila 2023. godine, prvi put se u prestonici Srbije, održava manifestacija Nedelja autizma.

Organizatori ovog veoma važnog događaja su Udruženja roditelja dece sa autizmom i drugim razvojnim poremećajima "Naukatizam", "Deca bez granica" i "Evo ruka", u saradnji sa Klinikom za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu Republike Srbije, Institutom za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut", Ministarstvom zdravlja Republike Srbije i podrškom Grada Beograda.

Tim povodom, organizovan je niz događa- radionica, predavanja i tribina u prestonici, a jedan od projekata je i pesma "Deca bez granica", u izvođenju poznatih muzičkih umetnika i horova, među kojima su Milan Đurđević, Tijana Sretković i Jelena Pudar- Marković (Neverne bebe), Leontina, Zejna, Tijana Bogićević, Saša Vasić, Đorđe David Nikolić, Davor Jovanović, Inkluzivni hor "Ison" i dečiji hor "Čarolija".

Pesma, po tekstu pesnikinje Rade Janjušić nosi snažnu poruku ljubavi i jednakosti, za svu decu sa bilo kakvim teškoćama i različitostima - sa željom da im se pristupa bez etikete, jer "deca su deca- bez granica".

Spot i pesmu možete pogledati na YouTube kanalu grupe Neverne bebe:

IZVOR: YT / NEVERNE BEBE

U nedelju, 09.04., u Jugoslovenskom dramskom pozorištu u 17:30 časova, koncertom hora "Ison", uz učešće horova "Čarolija" i inkluzivnog hora Hrama Sv. Georgija, biće svečano zatvorena Nedelja autizma u Beogradu.

Tom prilikom biće izvedena i pesma "Deca bez granica", a očekuje se dolazak visokih zvanica iz Ministarstva zdravlja i gore navedenih ustanova.

Autor: redportal.rs