Koja je tajna njene dugovečnosti? ✨

Dobrinka Madić, baka Bora, iz sela Dojkinci 18. februara na rođendanskoj torti oduvala tačno 100 svećica! 💯🎂 Zdravog i bistrog uma kaže da nikada u celom veku nije posetila lekara, te da je čak i svoje dvoje dece rodila u porodičnoj kući. 🩺

- Odem na pregled, ali i to u retkim slučajevima, jednom u 10 godini. U bolnici nisam nikada ležala, a danas mladi, da ste mi živi i zdravi, ali svaki čas u bolnicu idu - govori baka Bora za TV Pirot, a prenosi Žena Blic.

Tajna dugovečnosti leži u zdravoj ishrani, i tek ponekoj grejanoj rakiji. Ona značaj pridaje i tome što je u prvoj polovini života jela samo neprskano voće i povrće. Danas najčešće doručuje kačamak.

Baba Bora se u razgovoru prisetila i teških vremena kroz koje je prošla njena porodice, ali se toga ne seća kroz setu, već ističe da je napredak došao.

Ova 100-godišnjakinja je sahranila sina, pa joj u svemu pomažu ćerka i zet, kao i komšinica.

- Bila je borac. Jednom prilikom mi je ispričala da je uhapsila, odnosno zarobila šmajzerom 15-oricu i dovela ih u Dojkince. Na osnovu toga i ima boračku penziju. To je super baka, baka broj 1 - kaže njen zet.

Dobrinka je mlađim generacijama dala i savet: "Mladom svetu preporučujem da vode računa da budu zdravi, da se ne drogiraju, da ne jedu svašta, ne piju svašta".

Autor: Stefana Pavlović