Mesta koja oduzimaju dah i u koja se zaljublješ na prvi pogled

1. Navagio, Zakintos

Foto: pinterest

Plaža Navagio se nalazi na ostrvu Zakintos u Jonskom moru u tzv. Uvali krijumčara. Nema sumnje je ova plaža jedna od najpoznatijih i sa najviše uslikanih fotografija u Grčkoj. Nalazi se na severozapadnoj obali Jonskog ostrva Zakintos (Grcima poznato kao Zante). Ova plaža se ranije zvala Agios Georgios (Sv. Đorđe), postala je improvizovano brodsko groblje kada se brod MV Panajotis nasukao na njenim obalama u oktobru 1980.

2. Zlatni rat, Hrvatska

Foto: Pixabay

Zlatni rat je plaža na Jadranu smeštena u Bolu, na južnoj obali ostrva Brača. Zbog svoje je neobičnosti i lepote jedna je od najpoznatijih simbola hrvatskog turizma. Taj fenomen je šljunkast rt dug oko hiljadu metara kojeg zapljuskuje čisto i prozirno more. Plaža je posebna i po tome što menja oblik i položaj, zavisno od vetra.

3. Caló d'es Moro, Španija

Foto: tripadvisor.rs

Ovu malu peščanu plažu, zavučenu u uvali, krase plitka tirkizna voda i slikoviti zalazak sunca.  Nalazi se na Majorci i je poznata po savršenim uslovima za ronjenje. Nalazi se 6 km daleko od grada Santani, u jugoistočnom delu ostrva.

4. Praia de Miramar, Porto

Foto: Pixabay

Nalazi se u blizini Porta, Praia de Miramar pruža njegovim stanovnicima predah od gradskog života i uživanje u nekom od posećenih kafića pored mora. Na plaži se nalazi i kapela Sv. Pedra.

5. Oludeniz, Turska

Foto: pinterest

Oludeniz (Mrtvo more), dobio je ime zbog svojih mirnih voda čak i tokom oluje. Ovo malo naselje je obalno odmaralište u okrugu Fethiie u provinciji Mugla, na obali jugozapadne Turske. Spoja Egejsko i Sredozemno more. Nalazi se u blizini planine Babadag.

Autor: redportal.rs

#Putovanje