Divan gest momaka iz Vrnjačke Banje 😍

Momci iz Vrnjačke Banje koji su jugom otputovali na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, odlučili su da ovaj automobil stave na licitaciju - u humanitarne svrhe. 👇

Kako piše N1, a prenosi 021.rs, oni su odlučili da sakupljen novac od jugića doniraju Institutu za neonatologiju u Beogradu.

Jugo je prodat za neverovatnih 15.500 evra, a sakupljeno je oko 60.000 evra. 💸

Marko, Nemanja i Mladen iz Vrnjačke Banje znali su da će sigurno ići na meč naše fudbalske reprezentacije protiv Engleske u Gelzenkirhenu. Samo nisu znali kako će otići.

Tako su jedne večeri odlučili da iz garaže Marka Trmčića izvuku "jugića" i krenu na avanturu dugu 1.900 kilometara, o čemu možete čitati u tekstu ispod 👇

Povratak u Vrnjačku Banju je bio još problematičnji. Iako je jugo imao defekte, momci su uspevali da ih otklone. I posle 30 sati, vrate se kući.

Nakon što su se odmorili od puta i slegli im se utisci o putovanju, momci su došli na ideju da popularnost koju su dobili kada su se pojavili u Nemačkoj, iskoriste u humanitarne svrhe.

Jugić je prodat na licitaciji, a oko 7 miliona dinara ide Institutu za neonatologiju u Beogradu.

- Kupila ga je firma Albo Bor. Pored toga smo prikupili donacije od oko 5 miliona dinara. Tako da ćemo Institutu za neonatologiju donirati oko 7 miliona dinara - kaže Marko.

Nemanja Đurić ističe da su inkubatori dosta skupi, ali da za ovaj novac mogu da kupe tri.

- Mislim da je ovo najskuplji jugić u Srbiji koji je prodat. Prodat je za 15.500 evra, a nov je te 2000. godine kada je poslednja serija i napravljena koštao oko 5.500 evra. Istorijski maksimum za Zastavu. Sinoć je održana žurka i na njoj je licitiran jugo za 1,8 miliona dinara - rekao je Nemanja.

Ali, na licitaciji koja je održana u akva-parku u Vrnjačkoj Banji, ispostavilo se da su bili svi osim fudbalera.

- Najveći žal ostaje što niko u Fudbalskom savezu i reprezentaciji Srbije nije prepoznao ovo što mi radimo. Niko se nije oglasio ni reklamom, ni saopštenjem koje bi se odnosilo na ovu našu humanitarnu priču - kaže Nemanja Đurić.

Foto: Printscreen YouTube / Televizija Vrnjačka Banja

Autor: 021.rs / Redportal.rs