Pogledajte u video-snimku napredak čoveka koji 35 godina nije mogao da popije vodu ☝️☝️

U izuzetnom medicinskom otkriću, čovek koji se borio sa jednostavnim zadatkom da popije čašu vode, sada je u stanju da to uradi zahvaljujući operaciji bez reza koja menja život.

Bolnica u Australiji postala je prva australijska javna bolnica koja nudi ovu inovatinu proceduru za osobe sa onesposobljenim neurološkim stanjima kao što je esencijalni tremor.

Naime, ova neinvazivna procedura koristi magnetnu rezonancu kako bi precizno locirala i lečila područja mozga koja izazivaju simptome poremećaja kretanja. Više od 1.000 ultrazvučnih zraka se seku u jednoj tački, stvarajući malenu leziju na mozgu. Ovaj poremećaj abnormalne moždane aktivnosti značajno smanjuje tremor, nudeći pacijentima novu kontrolu nad njihovim pokretima, piše Sunny Skyz.

Nevil Voterstorm, pacijent koji je patio od esencijalnih tremora poslednjih 30 godina, podelio je svoje iskustvo:

- Bilo je neverovatno teško raditi čak i jednostavne zadatke, kao recimo da jedem, dok ispijanje iz čaše jednostavno nije bilo moguće. Ova procerdura mi je promenila život. Bar 20 godina nisam mogao da pišem kako treba, a sada... Prosto neverovatno. Ponovo mogu da popijem čašu vode i to samo sat vremena nakon zahvata.

Uspeh ove operacije bez rezova privukao je pažnju širom sveta, a bolnica je podelila video pre i posle procedure, koji prikazuje Nevilov napredak.

IZVOR: X / @ShannonFentiman

Video su pogledali milioni ljudi, inspirišući nadu i pokazujući neverovatan potencijal modernog medicinskog napretka.

Autor: redportal.rs