Helez je, gostujući na ekstremističkoj bošnjačkoj televiziji Hajat, najavio da će bošnjačke vlasti, u svetlu Rezolucije o Srebrenici zatražiti ukidanje Republike Srpske

Povodom održavanja Svesrpskog sabora i usvajanja zajedničke deklaracije, a potom i negodovanja država u regionu zbog svesrpskog ujedinjenja, naročito iz Sarajeva stižu najoštrije poruke.

Pored dva saopštenja američke ambasade u BiH, u kojima se tvrdi da deklaracija krši Dejtonski sporazum i ruši državu BiH, bosanskohercegovački ministar odbrane Zukan Helez je uputio pretnje Srbima i Republici Srpskoj, koje zlokobno najavljuju da predsednika Srbije Aleksandra Vučića tek čeka bitka za opstanak srpskog naroda u regionu.

Helez je, gostujući na ekstremističkoj bošnjačkoj televiziji Hajat, najavio da će bošnjačke vlasti, u svetlu Rezolucije o Srebrenici zatražiti ukidanje Republike Srpske, tako što će ona biti podeljena na dva kantona, a njeno ime biti izbrisano zauvek.

On je Srbima zapretio da će, ako se ne povinuju ovom planu o podeli, „izvući deblji kraj” i proći kao Srbi iz Republike Srpske Krajine, koji su proterani u hrvatskoj akciji „oluja”. Helez je čak rekao da bi za Srbe bila „prednost” ako bi se sami iselili. Bosanski ministar odbrane naglasio je da „predstavnici međunarodne zajednice sa kojima svaki dan razgovara” – dele njegove stavove.

Autor: redportal.rs