Nastupio je ženski hor Srpskog kulturnog centra Knin

U Kninu je otvoren Srpski kulturni centar, u kome će Srbi negovati svoje kulturne vrednosti, izjavio je na otvaranju predsednik Srpskog narodnog veća (SNV) Milorad Pupovac.

- Srpski kulturni centar trebao bi da bude dom susreta ljudi koji imaju i treba nešto međusobno da podele - istakao je Pupovac, preneo je Index.hr.

Pupovac je naveo da će u ovom centru srpski narod sarađivati sa drugima, budući da srpska zajednica ne želi da bude zatvorena.

- Toj saradnji kroz istoriju su doprinosili mnogi Srbi, poput Save Bjelanovića. Zato će i Centar biti za otvoren za sve - poručio je Pupovac.

Potpredsednica hrvatske vlade Anja Šimpraga istakla je da se centri otvaraju širom zemlje.

- Odmakli smo daleko od traumatičnog iskustva 1991. i 1995. godine. Kninski Srpski kulturni centar zalog je nove nade - rekla je Šimpraga.

Velikom broju pripadnika srpske zajednice Knina, kao i okolnih dalmatinskih opština obratio se i Marijo Ćaćić, gradonačelnik Knina, a svečanom otvaranju prisustvovali su i Dragana Jeckov i Boris Milošević, zamenici predsednika SNV, Marko Jelić, šibensko-kninski župan.

Nastupio je ženski hor Srpskog kulturnog centra Knin, a episkop dalmatinski Nikodim blagoslovio je novootvoren prostor, saopštio je SNV.

Autor: Tanjug AP