Spomenik kralju Tvrtku ne vrednuje se uloženim parama, ističe gradonačelnik ☝🏻

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković izjavio je da grad na čijem se čelu nalazi treba da postane prestoni srpski grad zapadno od Drine.

On je naveo da se u Banjaluci izvode grandiozna i monumanetalna rešenja koja su neophodna da bi ovaj grad imao status kakav zaslužuje:

Mi od Banjaluke pravimo zapadnu srpsku prestonicu. Sa velikim alejama, velikim jednosmernim ulicama, velikim parkovima. Ide Tvrtko srpskim slovima. Grandoznost i monumentalnost moraju biti ako hoćete da ovo bude prestoni srpski grad zapadno od Drine. I u kojem svi drugi lepo, pristojno i ugodno žive kao svi drugi.

Stanivuković ističe da se u gradu izvode i infrastrukturni projekti, ali da se vrednost spomenika kralju Tvrtku ne meri u uloženom novcu:

Biće Tvrtko na konju 10 metara! Koštaće pet stotina hiljada u bronzi. Ali kad to uradimo, znamo čija je istorija. Mi radimo i pedeset miliona vodovoda, puteve, kanalizaciju... Ali čuvamo i istoriju. I to se ne računa u uloženim parama, nego u istorijskoj vrednosti koju dobijamo.
View this post on Instagram

A post shared by Драшко Станивуковић (@draskostanivukovic)

IZVOR: IG / @draskostanivukovic

Autor: redportal.rs