Dodik je izrazio nadu da će u narednom periodu jačati one snage koje će vratiti Crnu Goru u savezništvo sa Srbijom i u zajedništvo sa srpskim narodom

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da izjava predsednika Crne Gore Jakova Milatovića o BiH predstavlja uvredu za Republiku Srpsku i negiranje Dejtonskog mirovnog sporazuma.

- Njegova izjava da će posetiti i da poznaje samo BiH, bez entiteta, predstavlja uvredu za Republiku Srpsku i negiranje Dejtonskog mirovnog sporazuma - naveo je Dodik na mreži Iks.

Dodik je rekao da je bio u poseti Skupštini Crne Gore i predsedniku Skupštine Andriji Mandiću, da ne poznaje unutrašnju komunikaciju struktura vlasti u Crnoj Gori, ali da nije ni očekivao da će da ga pozove Milatović, niti da se sastane sa njim.

- Kako će proći kad bude došao u Sarajevo, videćemo. Jer možda ga i pustimo da se sastane samo s muslimanima, ali to onda nije BiH - naveo je Dodik.

Dodik je izrazio nadu da će u narednom periodu jačati one snage koje će vratiti Crnu Goru u savezništvo sa Srbijom i u zajedništvo sa srpskim narodom.

Milatović je komentarišući nedavnu Dodikovu posetu Crnoj Gori, rekao da mu je njegov dolazak bio ''pomalo čudan''.

- Gospodin Dodik je predsednik Republike Srpske, moji stavovi o Bosni i Hercegovini su veoma jasni i doživljavam je kao jednu celovitu državu i tu je sva priča koju imam sa gospodinom Dodikom u tom smislu završena - rekao je predsednik Crne Gore, prenele su ranije Vijesti.

Autor: redportal.rs