Uzeo subvencije od EU za lale koje nikad nije zasadio

Po nalogu Kancelarije javnog evropskog tužitelja (EPPO) u Hrvatskoj je uhapšen preduzetnik, bivši ministar privrede i bivši šef Kroacija osiguranja Hrvoje Vojković, saznaje hrvatski portal Danas.

Hrvatski mediji ranije su preneli da je u velikoj akciji Kancelarije evropskog tužilaštva u 17 zemalja članica EU, među kojima je i Hrvatska, uhapšeno 14 osoba zbog poreskih malverzacija.

IZVOR: X / hrtvijesti

Hrvatski mediji ranije su preneli da je u velikoj akciji Kancelarije evropskog tužilaštva u 17 zemalja članica EU, među kojima je i Hrvatska, uhapšeno 14 osoba zbog poreskih malverzacija. Kako saznaje hrvatski Index, on je uhapšen zbog podsticaja EU za poljoprivredu.

Vojković je, prema nezvaničnim informacijama, uhapšen zbog subvencijske malverzacije i falsifikovanja poslovne isprave, a sumnja se da je dobio subvencije za sadnju lala koje nikada nije zasadio.

Vojković je počeo svoju poslovnu karijeru još 1990. godine s poslovnim partnerom Dejanom Košutićem, unukom prvog hrvatskog predsednika Franje Tuđmana i bio je član HSLS, podseća portal.

Autor: danas.hr