Nezvanično se saznaje da su u pitanju supružnici, njihove 2 kćerke i sin

BANJALUKA: Pripadnici Policijske uprave Banjaluka i Jedinice žandarmerije danas su uhapsili Banjalučanina S. T. za kojim je raspisana centralna poternica za 4 krivična dela, te članove njegove porodice T. T., T. T., O. T. i B. T. koje, takođe, terete za više krivičnih dela.

Aktivnosti su izvedene pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a na osnovu naredbi Osnovnog suda u Banjaluci.

- S. T. iz Banjaluke lišen je slobode jer je za istim raspisana centralna poternica od strane Osnovnog suda u Banjaluci, zbog počinjenog krivičnog dela "proganjanje", te zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivična dela "ugrožavanje sigurnosti", "oštećenje i oduzimanje tuđe stvari", "lažno prijavljivanje krivičnog dela" i "nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija". Zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivična dela "ugrožavanje sigurnosti oštećenje i oduzimanje tuđe stvari", "pomoć učiniocu posle izvršenja krivičnog dela", "lažno prijavljivanje krivičnog dela i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija" lišena su slobode lica T. T., T. T., O. T. i B. T. svi iz Banjaluke - navode iz policije.

Dodaju da su u pretresu stana u Banjaluci koji koriste osumnjičeni kojom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih dela.

- U toku je kriminalistička obrada navedenih lica, a o lišenju slobode lica S. T. obavešten je Okružni centar Sudske policije Banjaluka - navode iz policije.

Kako nezvanično saznaju Nezavisne, u pitanju su supružnici, njihove 2 kćerke i sin kojeg terete za proganjanje bivše djevojke, a koji se nije odazivao na poziv suda.

Autor: nezavisne.com