Bošnjačka stranka večeras odlučuje o ulasku u Vladu

Predsednik Demokratske narodne partije i nosilac izborne liste Za budućnost Crne Gore Milan Knežević izjavio je da ova koalicija nije dobila zvaničnu ponudu mandatara Milojka Spajića za ulazak u novu Vladu Crne Gore.

Knežević je odbacio sve informacije iz medija koje su se odnosile na potencijalne ponude koaliciji ZBCG i nazvao ih spekulacijama i medijskim konstrukcijama. Navodi i da su iz ZBCG u nedavnim i neformalnim razgovorima sa Spajićem tražili da javno saopšti svoj stav, kako bi se izbegla dalja nagađanja. U današnjem saopštenju koalicije se kaže:

Imajući u vidu da od nedelje čekamo izjašnjenje mandatara Spajića, ovim javnim obraćanjem želimo eliminisati svaki vid navodne misterije oko formiranja Vlade i jasno se odrediti pred građanima koji su nam ukazali poverenje na junskim izborima.

Podgoričke Vijesti pišu da će Bošnjačka stranka večeras odlučiti hoće li dati podršku za formiranje nove Vlade, pošto je njen lider Ervin Ibrahimović prethodno održao sastanak sa mandatarom Milojkom Spajićem.

Autor: redportal.rs