I dalje neizvesno ko će činiti novu većinu

Nakon što je predsednik Crne Gore Jakov Milatović danas odlučio da imenuje lidera Pokreta Evropa sad Milojka Spajića za mandatara za sastav Vlade Crne Gore, što je bilo i očekivano, oglasile su se vodeće koalicije i političke stranke.

Jovan Vučurović iz koalicije Za budućnost Crne Gore poručio je da očekuje da ova koalicija bude snažan faktor u budućoj Vladi. Dodaje da bi time doprinela stabilnosti same Vlade, ali i ostvarivanju uslova za bolji život građana. Portal in4s.net donosi nepotvrđenu vest da je pre dva dana održan još jedan sastanak lidera ZBCG i Pokreta Evropa sad, a ranije je najavljeno da će finalni sastanak biti održan u petak.

Podršku imenovanju Spajića za mandatara izrazio je Aleksa Bečić, lider Demokrata, dodajući da očekuje da Vlada bude izabrana i pre zakonskog roka. Pokret Evropa sad saopštio je da ovakva odluka predsednika Crne Gore predstavlja izraz demokratske izborne volje građana i da pregovori o formiranju nove Vlade sada mogu dobiti i formalni karakter.

I Socijaldemokrate Crne Gore su pozdravile Milatovićevu odluku, uz ocenu da očekuju formiranje pro-NATO i proevropske Vlade. Portparol Bošnjačke stranke Adel Omeragić izjavio je da se ovime poštuje volja građana i da se nada odgovornom i ekspeditivnom nastavku procesa pregovora.

Autor: redportal.rs