Ulazak Srba u izvršnu vlast doneće političku stabilnost i bolji život građana, poručuje predsednik SNS

Predsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević uputio je podršku koaliciji Za budućnost Crne Gore na predstojećim vanrednim parlamentarnim izborima, koji se održavaju u nedelju 11. juna.

Vučević je naveo da Nova srpska demokratija i Demokratska narodna partija, kao okosnice ove koalicije, predstavljaju stranke srpskog naroda i sa Srpskom naprednom strankom dele mišljenje o interesu Srba bez obzira gde živeli.

Posebno treba istaći da ovaj politički savez ima veoma jasne stavove oko boljih odnosa Crne Gore sa Srbijom, ali i sa celim regionom, kao i oko statusa Kosova i Metohije, čime poštuje teritorijalni integritet Republike Srbije. Sasvim se saosećaju sa svojim sunarodnicima van Crne Gore i to je za svako poštovanje.

Predsednik SNS-a je dodao i da očekuje dobar rezultat ove koalicije na izborima, koji će joj omogućiti učešće u izvršnoj vlasti, što do sada nije bio slučaj uprkos jednako dobrim izbornim rezultatima:

Verujem da će ZBCG osvojiti veoma dobar rezultat i omogućiti Srbima da kroz izvršnu vlast, konačno, pomognu Crnoj Gori na stazi privrednog i društvenog razvoja. Duboko sam ubeđen da će to Crnoj Gori doneti političku stabilnost, a građanima te zemlje bolji i kvalitetniji život.
View this post on Instagram

A post shared by За будућност Црне Горе (@zabuducnostcg)

IZVOR: IG / @zabuducnostcg

Koalicija Za budućnost Crne Gore nastala je uoči parlamentarnih izbora 2020. godine kao široka narodna koalicija i okupila je sve protivnike Zakona o slobodi veroispovesti, a koji je diskriminisao Srpsku pravoslavnu crkvu. Ime ove koalicije zavržale su Nova srpska demokratija, Demokratska narodna partija i Radnička partija nakon odluke o raspuštanju Demokratskog fronta i mirnog političkog razlaza sa Pokretom za promene.

Autor: Filip Pejković