Dodik je istakao da je čvrsta podrška predsednika Turske mirovnom sporazumu ključna za nastavak dobre saradnje koju su imali i do sada

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik se zahvalio turskom predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu za poziv na inauguraciju, čestitao mu na velikoj izbornoj pobedi i naglasio da srpskoj strani odgovara njegov pristup o dogovoru u BiH bez nametanja rešenja sa strane.

- Erdoganovo stalno ukazivanje da se mora postići dogovor unutar BiH, ne očekujući neka rešenja sa strane, jeste nešto što nama daje okvir za te moguće razgovore - rekao je Dodik novinarima u Ankari.

Dodik je ukazao da je još dok je bio na funkciji u Predsedništvu BiH imao kontakte sa Erdoganom, koji je, kako je rekao, ozbiljan predsjednik.

- Nama apsolutno odgovara njegov pristup u vezi sa tim da se u BiH uvažavaju svi partneri - rekao je Dodik.

Dodik je istakao da je čvrsta podrška predsednika Turske mirovnom sporazumu ključna za nastavak dobre saradnje koju su imali i do sada.

- Predsedniku Erdoganu čestitao sam preuzimanje dužnosti. NJegova čvrsta podrška Dejtonskom mirovnom sporazumu ključna je za nastavak dobre saradnje koju smo imali i do sada - napisao je Dodik na Tviteru.

Autor: redportal.rs