Dečak rekao da je novi ubica iz Ribnikara...

Školski odbor Osnovne škole u Strožancu, naselju istočno od Splita, doneo je odluku o otkazivanju ugovora o radu učiteljici Zrinki Perković Dodik uprkos upozorenju iz Županije splitsko-dalmatinske, koja je osnivač škole, da se ne donosi takva odluka, potvrdili su u ponedeljak kasno uveče zvaničnici.

Načelnik županijskog Upravnog odeljenja za prosvetu, kulturu, tehničku kulturu i sport Tomislav Đonlić izjavio je kako je po zakonu Školski odbor ovlašćen da donosi takve odluke ali bi mogao "snositi posledice svojih odluka," zbog nepoštivanja preporuke osnivača škole, prenosi Telegraf.

- Upozorili smo članove Školskog odbora ispred osnivača i preporučili da se ne donose ishitrene odluke pogotovo ne mere otkaza ugovora o radu. Školski odbor je odlučio kako je odlučio i ako nastane šteta snosiće posledice svojih odluka - rekao je Đonlić Hini.

Ova odluka usledila je nakon ranije održane konferencije za novinare zvaničnika stranke Most ispred zgrade škole na kojoj se okupilo i više roditelja zabrinutih nakon nedavnog incidenta u toj školi kada je jedan od učenika petog razreda sa metalnom šipkom tokom nastave zapretio učitelju i učenicima vršnjačkim nasiljem rekavši da je on "novi K. K."

Na toj konferenciji za novinare rečeno je kako je učiteljica Perković Dodik jedina u toj školi govorila o vršnjačkom nasilju.

Autor: Telegraf