Nije smešno, niti najmanje. Umesto osuđivanja seksualnog nasilja mi kroz humor doprinosimo daljnjoj normalizaciji. ☝🏻

Stand-ap komičar Aleks Curać Šarić, član Lajnap Comedy skupine razljutio je publiku svojim poslednjim nastupom u Zagrebu. Posetioci stand-upa na društvenim mrežama pišu da se komičar šalio na temu silovanja, piše Index.hr.

Ubrzo nakon njegovog performansa na Instagramu se pojavila objava studentkinje Elene, koja je bila u publici, u kojoj je komičaru poručila da "silovanje nije smešno".

- Nije smešno, niti najmanje. Umesto osuđivanja seksualnog nasilja mi kroz humor doprinosimo daljnjoj normalizaciji. U publici je takođe sedila barem jedna osoba koja je doživela seksualno nasilje - napisala je i navela nekoliko primera viceva koje je komičar tokom nastupa izrekao.

- Kako nijednom muškarcu silovanje nije nešto nakon što tri dana nije svršio. Kako se u ordinacijama, nažalost, ne može kupiti kloroform bez dozvole i da nisu kao u filmovima dovoljni samo jedan/dva udaha pre pada u nesvest. Kako nismo dovoljno zahvalne na silovanjima. Ja ću biti prozvana nedoje*anom feministkinjom koja ne razume humor i 'kako se danas ništa ne sme reći', ali šale o silovanju nisu crni humor - poručila je studentkinja.

ZBOG LOŠIH FORA SAM IZAŠLA IZ KLUBA

Elena je za Index ispričala da je zbog svega napustila klub.

- Prvo su nastupili Vlatko i Goc, a nakon njih je došao Saša, koji je isto imao neke vrlo granične izjave kao da su žene kao kašike i kao automobili, da ih trebaš drugačije za svaku priliku. Tu sam ja već morala izaći van, zbog tih vrlo jadnih fora - rekla je.

- Kad sam se vratila, na redu je bio Aleks. On je odmah krenuo sa svojim silovateljskim repertoarom. I onako, izjave su bile sve odvratnije i odvratnije - otkrila nam je.

OGLASILA SE STRANICA SEKSIZAM NAŠ SVAGDAŠNJI

- Nakon vesti o šalama o silovanju ovog stand up komičara, pogledale smo nekoliko njegovih videa na Jutjubu. Znači li ne zapravo ne, Žene zaslužuju šamar, Hejtam žene na Dan žena, Ovo silovanje se moralo dogoditi samo su neki od ljigavih klikbejt naslova njegovih videa. Nemamo želuca ni vremena slušati sve šta je izgovorio - započeli su.

Autor: Index.hr