U toku uviđajne radnje i pretresi vozila i lica

SARAJEVO: Policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo su na području opštine Ilidža sinoć oko ponoći kontrolisali tri putnička vozila u kojima je zatečeno 12 migranata i 4 državljanina BiH, javljaju Nezavisne.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a Kantona Sarajevo, vozač jednog od ova 3 vozila se odbio zaustaviti na znak policije, te se policija dala u poteru za njim i zaustavila ga u vrlo kratkom vremenu. 

- Jedno muško lice, inicijala M. D., državljanin BiH, fizički je napalo policijske službenike, nanevši dvojici lakše telesne povrede i oštetivši jedno službeno vozilo, te su policijski službenici, upotrebom sile, ovo lice stavili pod kontrolu. Slobode su lišena 4 državljanina BiH, te su zadržani i migranti, a pronađena je i određena količina droge, municije i jedna odbačena puška - navodi se u saopštenju.

O svemu je upoznat dežurni tužilac, kako Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo tako i Tužilaštva Bosne i Hercegovine, koji je naložio da se u slučaj uključe i policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu zbog sumnje da je, pored više počinjenih krivičnih dela propisanih KZ FBIH, počinjeno i krivično delo propisano Krivičnim zakonom BIH. 

- U toku su uviđajne radnje i pretresi vozila i lica, rasvetljavanje i dokumentovanje svih okolnosti vezanih za ovaj događaj s obeležjem više krivičnih djela, te će više informacija u vezi s ovim biti poznato po okončanju ovih aktivnosti - istakli su iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Autor: nezavisne.com

#Sarajevo

#policija

#potera